lördag, mars 30, 2013

Kall marinerad kycklingfilé


Här kommer receptet jag lovad i förr förra inlägget, ett super gott recept på Kall marinerad kycklingfilé. Som ska avnjutas här hemma i kväll. När jag räknade ut receptet hos viktväktarna blev det 7p/4 portioner. Smaklig måltid.



Ingredienser:
Tillagning:

  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta pressad
  • 0,5 tsk torkad timjan eller två msk hackad färsk timjan
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller två msk hackad färsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad oregano eller två msk hackad färsk oregano
  • 0,5 tsk salt


  1. Sätt ugnen på 175 grader (eller stek färdigt kycklingen i en stekpanna med lock).
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  3. Stek dem i olivolja så att de får färg.
  4. Sätt in stekpannan i ugnen (om handtaget tål det) eller lägg över kycklingen i en form och stek färdigt i ca 10 min. Eller stek på låg värme med lock eller folie över kycklingen tills den är klar.
  5. Ta ut kycklingen och skär ett snitt en filé och se om den är klar. Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr.
  6. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke (vänta med salt i marinaden om du ska marinera länge över natten).
  7. Skiva kycklingfiléerna mot fibrerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik.
  8. Skeda över marinaden.
  9. Kycklingen kan nu serveras direkt, stå en stund eller kylas och serveras nästa dag. Förvara i så fall i kylskåp övertäckt.
  10. Garnera ev. kycklingen med färska örter som basilika, timjan och/eller oregano vid servering.
Recept och bild kommer ifrån Receptfavoriter.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar