fredag, maj 21, 2010

Små kladdkaker i stället för en stor.

I bland när man bjuder på kladdkak kan det bli lite mycket av det goda, så varför inte göra små kladdkaker som kladdmuffins.

Kladdmuffins

Ingredienser:
•2 ägg
•2 ½ dl strösocker
•2 tsk vaniljsocker
•1 krm salt
•4 msk kakao
•½ tsk bakpulver
•2 dl vetemjöl
•100 g smält smör eller margarin

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. 4Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten i bakformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.


Plus att kladdmuffins kan man förvara i upp till 6 månader i frysen och kan tas fram vid behov.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar