Farfars lätta hastbullar.
Detta behövs:
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
125 g smör
1 ägg
1 dl russin
2 dl mjölk
Pensling & garnering:
Uppvispat ägg
Mandelspån
Gör så här:
1. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och socker i en bunke
2. Skiva ner smöret och fin fördela det med fingertopparna till en grynig massa.
3. Vispa samman ägg , mjölk och russin. Blanda sedan ner det i mjölblandningen.
Och arbeta sedan raskt ihop allt till en deg.
4. Klicka ut degen i pappersformar som står på en plåt med bakplåtspappaer under.
Pensla med uppvispat ägg och strö sedan över mandelspån.
Grädda i 8-10 minuter mitt i ugnen och låt dom sedan svalna under duk.
( Kan frysas)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar