fredag, maj 21, 2010

Perfekt blåbärspaj



Har ju helt glömt bort att dela med mig av den underbara blåbärspajen med smulpaj som jag bjöd några från klassen på, efter öppethus på skolan som var den 24 april. Så här kommer det receptet.



Smulpaj med blåbärsfyllning

Ingredienser
100 g smör
2–3 msk strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
Fyllning:
1 liter färska bär (500 g djupfrysta)
1/2 dl socker
1-2 msk potatismjöl

Till servering:
vaniljsås eller vaniljvisp

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl och socker till smuldegen i en skål. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölet till en grynig massa.

2. Smörj en ugnssäker form och lägg i bären. Strö över socker och potatismjöl, fördela smuldegen över och grädda i 15-20 minuter. Servera med lättvispad grädde.

( Recept och bild kommer i från recept.nu )





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar