torsdag, juni 02, 2011

Rabarbersaft

2 kg rabarber
3 liter vatten
12 1/2 dl socker
4 tsk citronsyra
Saft av 4 st citroner.

Gör så här:

1. Skölj och skär rabarberna i små bitar och koka upp i vatten i 15 minuter.
Rör ej under kok tiden annars kan saften bli grumlig.
2. Sila saften i 30 minuter och släng rabarber resterna, tryck inte ur det sista vätskan i rabarbern för saften kan bli besk av det.
3. Koka saften igen tillsammans med socker, citronsyra och citron.
Låt svalna innan saften hälls upp i destillerade flaskor.
Förvaras svalt.

( För att saften ska stå sig lite längre kan man frysa den eller använda atamon 1 tsk per liter)

Grund receptet kommer i från Leila Lindholam
Bilden kommer i från www.recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar