Ingredienser
2 kg äpplen, t ex Katja
1 st citron
1,5 l vatten
2 st kanelstänger
1 msk citronsyra
1,5-2,5 dl strösocker, per liter avrunnen saft
Gör så här:
Sockermängden beror på äppelsort. Rör ut sockret, smaka av och tillsätt eventuellt mer socker. Drickan går utmärkt att frysa.
1. Ta bort fnas och skär bort eventuellt skadade partier från äpplena. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor.
2. Häll vattnet i en rostfri bunke och tillsätt citronskivor, kanelstänger och citronsyra.
3. Riv äpplena på matberedarens grova rivskiva. Blanda genast ner äppelrivet i vattnet. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ett dygn. Rör om då och då.
4. Sila fruktmassan genom silduk eller kökshandduk. Mät upp saft och socker och häll över i en ren bunke. Rör tills sockret löst sig. Späd eventuellt med vatten om drickan känns för koncentrerad.
Receptet kommer här i från Allt om mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar