Här kommer receptet jag lovad i förr förra inlägget, ett super gott recept på Kall marinerad kycklingfilé. Som ska avnjutas här hemma i kväll. När jag räknade ut receptet hos viktväktarna blev det 7p/4 portioner. Smaklig måltid.
Ingredienser:
Tillagning:
- 4 kycklingfiléer
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl balsamvinäger
- 1 msk flytande honung
- 1 krm svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta pressad
- 0,5 tsk torkad timjan eller två msk hackad färsk timjan
- 0,5 tsk torkad rosmarin eller två msk hackad färsk rosmarin
- 0,5 tsk torkad oregano eller två msk hackad färsk oregano
- 0,5 tsk salt
- Sätt ugnen på 175 grader (eller stek färdigt kycklingen i en stekpanna med lock).
- Salta och peppra kycklingfiléerna.
- Stek dem i olivolja så att de får färg.
- Sätt in stekpannan i ugnen (om handtaget tål det) eller lägg över kycklingen i en form och stek färdigt i ca 10 min. Eller stek på låg värme med lock eller folie över kycklingen tills den är klar.
- Ta ut kycklingen och skär ett snitt en filé och se om den är klar. Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke (vänta med salt i marinaden om du ska marinera länge över natten).
- Skiva kycklingfiléerna mot fibrerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik.
- Skeda över marinaden.
- Kycklingen kan nu serveras direkt, stå en stund eller kylas och serveras nästa dag. Förvara i så fall i kylskåp övertäckt.
- Garnera ev. kycklingen med färska örter som basilika, timjan och/eller oregano vid servering.
Recept och bild kommer ifrån Receptfavoriter.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar