Här kommer ett recept på kanelbullar med madelmassa fyllning. Med tanke på att det var kanelbullens dag i måndags så jag tänkte att jag kunde dela med mig av detta recept på super goda bullar!
ca 45 bullar
50g jäst
150g smör
5 dl mjölk
2 tsk malen kardemumma
ca 1,3 liter vetemjöl
½ tsk salt
ca 150 g mandelmassa
ca 100 g smör
1-2 msk kanel
ca ½ dl socker
ca 3 msk sirap
1. Smält smöret tillsammans med kardemumma. Häll på mjölken och låt vätskan bli fingervarm.
2. Smula jästen i degbunke eller maskin, tillsätt degvätskan och saltet. Rör ut jästen.
3. Tillsätt två tredjedelar av mjölet och knåda i maskin ca 3 minuter. Degen skall vara kladdigare än du tror, men ändå relativt hanterbar. För mycket mjöl ger torra bullar, så hellre lite för lite mjöl är för mycket. Låt jäsa under bakduk i en timme.
4. Rör rumsvarmt smör, riven mandelmassa och blanda i socker, kanel och sirap till en smidig fyllning.
5.. Tag upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar. Kavla ut degen ganska tunt till en rektangulär platta. Bred på hälften av fyllningen, eller lite mer, det ska vara mycket fyllning!
6. Rulla ihop, skär i ca 2 cm tjocka skivor, lägg i bullformar. Låt jäsa 30 min, pensla med ägg, strö över pärlsocker, grädda i 250 grader ca 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar