Då var det dags att göra saft av jordgubbs havet som ha växt fram i mitt land dom senaste veckorna.
Ingridienser
2 liter jordgubbar ( ca 1kg)
4 dl vatten
6 dl strösocker (per liter avrunnen saft)
Gör så här
1. Börja med att skölja jordgubbarna.
2. Koka upp vattnet och lägg i bären. Sjud i cirka 15 minuter. Mosa bären då och då mot grytans kant.
3. Häll bärmassan i en silduk och låt den självrinna i cirka 40 minuter.
4. Mät saften och koka upp den i grytan. Tillsätt sockret och låt saften koka ytterligare 5-10 minuter.
5. Skumma väl.
6. Häll upp saften på väl rengjorda heta flaskor och förslut genast. Förvara svalt.
Ingridienser
2 liter jordgubbar ( ca 1kg)
4 dl vatten
6 dl strösocker (per liter avrunnen saft)
Gör så här
1. Börja med att skölja jordgubbarna.
2. Koka upp vattnet och lägg i bären. Sjud i cirka 15 minuter. Mosa bären då och då mot grytans kant.
3. Häll bärmassan i en silduk och låt den självrinna i cirka 40 minuter.
4. Mät saften och koka upp den i grytan. Tillsätt sockret och låt saften koka ytterligare 5-10 minuter.
5. Skumma väl.
6. Häll upp saften på väl rengjorda heta flaskor och förslut genast. Förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar